maanantai 5. syyskuuta 2016

Jani Latva-Nikkolan virkaanasettaminen ja Riitta Lehtikankaan tehtävään siunaaminen 4.9.2016 Jalasjärven kirkossa

Tämän sunnuntain psalmi on 86:
Herra, kuule rukoukseni, vastaa minulle,
minä olen köyhä ja avuton.
Herra, armahda minua!
Kaiken päivää huudan sinua avukseni.
Minä ylennän sydämeni sinun puoleesi
Täytä palvelijasi ilolla!
Sinä, Herra, olet hyvä, sinä annat anteeksi,
runsain mitoin sinä jaat armoasi kaikille,
jotka sinua avuksi huutavat.
Kuule minun rukoukseni, Herra,
ota vastaan avunpyyntöni.
Sinua minä hädässäni huudan,
ja sinä vastaat minulle.

”Täytä palvelijasi ilolla”. Nämä psalmin sanat ilmaisevat sävyn ja suunnan tässä juhlamessussa. On virkaanasettamisen aika ja kättenpäällepanemisen kautta saadaan Jani Latva-Nikkola asettaa Jalasjärven kappeliseurakunnan aluekappalaisen virkaan ja samoin siunata lastenohjaajan tehtävään Riitta Lehtikangas. Tuo ajatus ilosta sydämessä nousee siitä tehtävästä, mitä seurakunnan keskellä saa tehdä. Lähtökohtana on Jumalan työ ja taivaallinen evankeliumi, jota työn kautta saamme olla julistamassa ja eri tavoin välittämässä. Meillä seurakunnan työssä on iloinen sanoma jaettavana. Jeesus Kristus on sovittanut syntimme ja hän on meidän pelastajamme. Saamme kukin tarttua tähän ja uskoa sen omalle kohdallemme. Näin meille on suotu mitä hienoin tehtävä. Kun tämä sanoma saa elää työntekijän sydämessä, se välittyy kokonaisvaltaisesti seurakuntalaisiin kaiken sen kokemuksen ja taidon myötä, mitä työstä on saanut kertyä.

Sinä Jani tulit tänne Seinäjoelta. Olet ehtinyt tehdä siellä monenlaisia papin tehtäviä ja nähdä suuressa moniosaisessa seurakunnassa työn arjen eri puolia. Nyt on uuden haasteen aika. Sinut on kutsuttu aluekappalaisen tehtävään, työhön jossa on kokonaisvaltaista vastuuta. Olet tämän viran ensimmäinen vakinainen haltija. Sinun tulee aluekappalaisena huolehtia Jalasjärven kappeliseurakunnasta ja etsiä työssäsi sen hyvää. Uutena työntekijänä on tärkeää pitää korvat ja silmät auki ja kuunnella seurakuntalaisia, löytää oma paikka ja tulla jalasjärvisten omaksi papiksi. Työ sisältää tuttua papillista työtä, jumalanpalveluksia, kasteita, vihkimisiä, hautauksia, sielunhoitoa ja monenlaisia seurakuntatilaisuuksia. Työ sisältää myös aivan uutta. Se sisältää työyhteisön vetämistä ja esimiestyötä. Työ sisältää monenlaista viestin välittämistä kappeliseurakunnan ja koko seurakunnan välillä. Sinä olet minulle tärkeä työtoveri uudessa virassasi. Sinulla on hyvät valmiudet tämän tehtävän hoitamiseen.

Sinä Riitta olet jo valmiiksi tuttu täällä Jalasjärvellä. Olet tehnyt sijaisuuksia sekä Jalasjärvellä että Kurikassa. Sillä tavoin työ, työtoverit ja olosuhteet ovat sinulle valmiiksi tuttuja. Nyt on vakinaisen työn aika. Sinun etuoikeutesi on toimia lasten parissa. Sinulla on taitoa toimia lasten kanssa ja vahva selvä näky siitä mitä tarkoittaa evankeliumin iloisen sanoman välittäminen lapsille. Ota rohkeasti oma paikkasi seurakunnan lapsityössä ja kristillisessä kasvatuksessa.

Seurakunnan työntekijänä eläminen on kokonaisvaltaista. Viikkorytmissä tulee huolehtia siitä, että jää myös riittävästi aikaa palautumiselle ja omalle elämälle. Oma perhe ja yhteys kaikki läheisiin antaa niitä voimavaroja, mitä työssä tarvitaan. Siksi aikaa tulee järjestää riittävästi omille läheisille. Te tarvitsette heitä ja he tarvitsevat teitä.

Kappeliseurakunnan kannalta tänään on harvinainen juhla, kun kaksi vakinaista työntekijää siunataan samaan aikaan alttarin äärellä. Ottakaa heihin rohkeasti yhteyttä, tulkaa tutuiksi ja rukoilkaa heidän puolestaan.

– Heikki Sariola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti